Treska na šalvěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska na šalvěji
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34382 |
Ingredience
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
800 g | Treska mražená |
120 ml | Citronová šťáva |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 106,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Šalvěj čerstvá, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Treska mražená, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska na šalvěji postup přípravy receptu:
1 | V misce si smícháme citronovou šťávu s na jemno nasekanou šalvějí a pomalu do ní přilijeme olivový olej. Osolíme a opepříme. Tresky osušíme papírovou utěrkou a složíme je vedle sebe do skleněné nebo keramické zapékací mísy. Zalijeme je marinádou a necháme několik hodin, nebo i přes noc marinovat. |
2 | Před tepelnou úpravou tresky zabalíme do alobalu a grilujeme asi 15 minut. Když jsou tresky hotové (maso by se mělo rozpadat na kousky), rozdělíme je na talíře a polijeme vypečenou šťávou. Každou tresku ozdobíme plátkem citronu a podáváme. |