Penne s paprikou a chorizem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s paprikou a chorizem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34383 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
300 g | Fenykl sladký - hlíza |
500 g | Klobása Chorizo |
80 ml | Limetková šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
400 g | Paprikové lusky čerstvé |
100 g | Roketa |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 94,1mg |
Draslík | 532,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Limetková šťáva, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Klobása Chorizo, Máslo čerstvé, Roketa, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s paprikou a chorizem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a vrátíme do hrnce. |
2 | Nakrájenou klobásu osmažíme na másle a oleji. Přidáme najemno nakrájený fenykl a za občasného míchání jej asi 5 minut podusíme. |
3 | Přidáme drcený česnek a smažíme asi minutu. Pokapeme limetovou šťávou a přisypeme nakrájené papriky. Přivedeme k varu a ještě asi 5 minut vaříme. |
4 | Do těstovin zamícháme směs s klobásou a fenyklem, přisypeme nakrájenou roketu a opatrně promícháme. Zdobíme hoblinkami parmazánu. |