Tagliatelle s cibulí na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s cibulí na smetaně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34385 |
Ingredience
350 g | Cibule |
60 g | Cibulka jarní |
125 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 55,3mg |
Draslík | 213,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s cibulí na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme, scedíme a vrátíme do hrnce. |
2 | Na másle osmažíme cibuli. Vmícháme do ní hovězí vývar a smetanu a omáčku vaříme asi 10 minut. Osolíme a opepříme. |
3 | Těstoviny smícháme s omáčku a opatrně promícháme. Porce ozdobíme hoblinkami parmazánu a nakrájenou jarní cibulkou. |