Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34386
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Kapr obecný
0,3 kávová lžička Sůl
Na omáčku
2 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
50 g Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
30 g Hrozinky
30 g Mandle
2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
3 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
30 g Ořechy vlašské
10 g Pepř černý celý
5 polévková lžíce Perník
1 ks Petržel kořen
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 polévková lžíce Povidla švestková
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Švestky sušené
Na jíšku
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
80 ml Voda pitná
Na karamel
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 855 kcal
Kilojoule 3 578kJ
20% Sacharidy 72 g
52% Tuky 39 g
16% Sodík 314 mg
93% Bílkoviny 53 g

Kapr na černém pivu postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno. Kapra očistíme, naporcujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Perník nastrouháme, sušené švestky bez pecek rozpůlíme a namočíme. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky, vlašské ořechy nakrájíme na kousky.

2

Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, citronovou kůru, koření, zavařeninu, povidla a vmícháme černé pivo.

3

Na pánvi připravíme karamel, rozředíme ho vodou a vlijeme do omáčky.

4

Z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, kterou zředíme vodou a zamícháme do omáčky. Přisypeme perník a omáčku asi čtvrt hodiny vaříme na mírném plameni.

5

Hotovu omáčku přecedíme do čistého kastrolu, přidáme scezené švestky, hrozinky, mandle, ořechy, vložíme porce kapra a na mírném plameni necháme asi dvacet minut probublávat.

6

Před podáváním dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept