Kapr na černém pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na černém pivu
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34386 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Kapr obecný |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
50 g | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
30 g | Hrozinky |
30 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
30 g | Ořechy vlašské |
10 g | Pepř černý celý |
5 polévková lžíce | Perník |
1 ks | Petržel kořen |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 polévková lžíce | Povidla švestková |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
Na jíšku | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Voda pitná |
Na karamel | |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 183,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,2mg |
Vitamín C | 74,5mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Sůl, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Mandle, Nové koření celé, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Perník, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Povidla švestková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na černém pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno. Kapra očistíme, naporcujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Perník nastrouháme, sušené švestky bez pecek rozpůlíme a namočíme. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky, vlašské ořechy nakrájíme na kousky. |
2 | Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, citronovou kůru, koření, zavařeninu, povidla a vmícháme černé pivo. |
3 | Na pánvi připravíme karamel, rozředíme ho vodou a vlijeme do omáčky. |
4 | Z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, kterou zředíme vodou a zamícháme do omáčky. Přisypeme perník a omáčku asi čtvrt hodiny vaříme na mírném plameni. |
5 | Hotovu omáčku přecedíme do čistého kastrolu, přidáme scezené švestky, hrozinky, mandle, ořechy, vložíme porce kapra a na mírném plameni necháme asi dvacet minut probublávat. |
6 | Před podáváním dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. |