Kapr se zázvorem pečený na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr se zázvorem pečený na pivu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34389 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
140 g | Anglická slanina |
4 ks | Cibule |
1500 g | Kapr obecný |
100 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 241,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 103,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kapr obecný, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr se zázvorem pečený na pivu postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka. Kapra očistíme, osolíme a posypeme zázvorem. Do masa uděláme zářezy, do nichž dáme slaninu. |
2 | Do pekáče rozložíme cibuli s máslem, poté vložíme kapra. Opečeme zprudka v předehřáté troubě, poté teplotu snížíme, kapra zalijeme pivem a pečeme, až je maso měkké. |