Závitky z kapra na zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z kapra na zelí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34391 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Koření na ryby |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 212,9mg |
Draslík | 779,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 175,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kapr obecný, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření na ryby, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Smetana 33% (šlehačka), Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z kapra na zelí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí slijeme a nakrájíme. Staženého kapra vyfiletujeme, nakrájíme na širší porce, abychom mohli tvořit závitky. Maso osolíme, posypeme kořením na ryby, poklademe plátky slaniny, stočíme do závitku, sepneme jehlou a obalíme v mouce. |
2 | Na pekáči na másle s olejem zpěníme cibuli. Poté vložíme závitky, navrstvíme zelí, přelijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě. Když je maso měkké, přelijeme smetanou, v které jsme rozšlehali sladkou papriku, a chvilku zapečeme. |