Marinovaný kapr dušený v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný kapr dušený v pivu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34393 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
100 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 779,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 215,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kapr obecný, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný kapr dušený v pivu postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a v míse zakapeme citronovou šťávou a zalijeme pivem. Pod fólií necháme kapra alespoň dvě hodiny marinovat, porce v míse obracíme. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, kterou jsme nakrájeli na plátky. Na cibuli vložíme porce kapra, okořeníme kmínem a paprikou, zalijeme marinádou a pod poklicí dusíme do změknutí. |