Fusilli s vejci a artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s vejci a artyčoky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 34394 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
330 g | Artyčoky sterilované |
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
150 g | Šťovík |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Fusilli |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 251,3mg |
Draslík | 560,0mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 361,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Česnek, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šťovík, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s vejci a artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a udržujeme teplé. |
2 | Na oleji dozlatova osmažíme drcený česnek. Přidáme srdíčka artyčoků a nakrájenou petrželku a směs na mírném ohni za občasného míchání asi 5 minut prohřejeme. |
3 | Smícháme těstoviny se šťovíkem, nakrájenými vejci uvařenými natvrdo a artyčoky. Porce posypeme drceným pepřem a hoblinkami parmazánu. |