Recept

Kyselačka se švestkami a krupicí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34396

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
20 g Houby sušené
2 polévková lžíce Krupice dětská
4 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová uzená plec
1 l Voda pitná
500 g Zelí kysané
4 ks Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 930 kcal
Kilojoule 3 891kJ
45% Sacharidy 163 g
34% Tuky 26 g
67% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Kyselačka se švestkami a krupicí postup přípravy receptu:

1

Syrové uzené maso, nejlépe plecko, omyjeme a dáme do 1,5 litru studené vody. K masu přidáme celý pepř, očištěnou celou cibuli a bobkový list. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a maso vaříme přibližně 60 minut.

2

Mezitím si omyjeme a namočíme sušené švestky a zvlášť sušené houby.

3

Slaninu si nakrájíme na malé kostičky.

4

Po 30 minutách vaření přidáme k masu scezené švestky i houby, kysané zelí a vše vaříme do doby, než maso změkne.

5

V pánvi si vysmažíme dozlatova slaninu, posypeme ji dětskou krupicí a krátce (několik sekund) ji ještě se slaninou osmažíme.

6

Uvařené maso, bobkový list a cibuli vyjmeme z polévky. Maso pokrájíme na kostky. Slaninu s krupicí zamícháme do polévky a povaříme ji 5 minut. Nakrájené maso vrátíme do polévky, podle chuti dosolíme, dochutíme čerstvě pomletým pepřem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept