Kyselačka se švestkami a krupicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyselačka se švestkami a krupicí
Kyselačka se švestkami a krupicí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34396 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
20 g | Houby sušené |
2 polévková lžíce | Krupice dětská |
4 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Švestky sušené |
500 g | Vepřová uzená plec |
1 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 161g |
---|---|
Cholesterol | 83,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 51g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Krupice dětská, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyselačka se švestkami a krupicí postup přípravy receptu:
1 | Syrové uzené maso, nejlépe plecko, omyjeme a dáme do 1,5 litru studené vody. K masu přidáme celý pepř, očištěnou celou cibuli a bobkový list. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a maso vaříme přibližně 60 minut. |
2 | Mezitím si omyjeme a namočíme sušené švestky a zvlášť sušené houby. |
3 | Slaninu si nakrájíme na malé kostičky. |
4 | Po 30 minutách vaření přidáme k masu scezené švestky i houby, kysané zelí a vše vaříme do doby, než maso změkne. |
5 | V pánvi si vysmažíme dozlatova slaninu, posypeme ji dětskou krupicí a krátce (několik sekund) ji ještě se slaninou osmažíme. |
6 | Uvařené maso, bobkový list a cibuli vyjmeme z polévky. Maso pokrájíme na kostky. Slaninu s krupicí zamícháme do polévky a povaříme ji 5 minut. Nakrájené maso vrátíme do polévky, podle chuti dosolíme, dochutíme čerstvě pomletým pepřem a podáváme. |