Recept

Kapr s mandlemi dušený v pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34397

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Kapr obecný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Perník
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
120 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Mandle

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 581kJ
9% Sacharidy 33 g
42% Tuky 32 g
22% Sodík 446 mg
79% Bílkoviny 44 g

Kapr s mandlemi dušený v pivu postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na proužky, cibuli drobně pokrájíme. Perník nastrouháme, mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kapra očistíme, naporcujeme, posypeme pepřem a solí. V míse rybu zakapeme citronovou šťávou, zalijeme pivem a pod fólií necháme v chladničce asi dvě hodiny.

2

Slaninu vyškvaříme, vložíme na ni porce kapra s marinádou, vsypeme cibuli s bobkovým listem a pod poklicí dusíme.

3

Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Omáčku přecedíme, zašleháme do ní perník, přidáme mandle a povaříme. Kapra podáváme přelitého omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept