Kapr s mandlemi dušený v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s mandlemi dušený v pivu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34397 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Kapr obecný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Perník |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Mandle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 152,4mg |
Draslík | 857,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 87,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Kapr obecný, Slanina vepřová, Sůl, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Perník, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s mandlemi dušený v pivu postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na proužky, cibuli drobně pokrájíme. Perník nastrouháme, mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kapra očistíme, naporcujeme, posypeme pepřem a solí. V míse rybu zakapeme citronovou šťávou, zalijeme pivem a pod fólií necháme v chladničce asi dvě hodiny. |
2 | Slaninu vyškvaříme, vložíme na ni porce kapra s marinádou, vsypeme cibuli s bobkovým listem a pod poklicí dusíme. |
3 | Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Omáčku přecedíme, zašleháme do ní perník, přidáme mandle a povaříme. Kapra podáváme přelitého omáčkou. |