Kapr s česnekem pečený na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s česnekem pečený na pivu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34398 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
800 g | Kapr obecný |
160 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 708,7mg |
Vláknina | 636,5mg |
Vitamín A | 324,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s česnekem pečený na pivu postup přípravy receptu:
1 | Česnek utřeme se solí, mouku smícháme s oběma paprikami. Kapra očistíme a naporcujeme. Pekáč vymažeme máslem. |
2 | Porce kapra potřeme česnekem a obalíme v mouce s paprikami. Kapra v pekáči lehce orestujeme na másle, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. |