Conchiglie s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie s fazolemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34402 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
400 g | Fazole |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
300 g | Omáčka na těstoviny |
10 g | Oregano čerstvé |
35 g | Pažitka |
20 g | Petržel - nať |
80 ml | Pomerančová šťáva |
5 g | Sůl |
125 g | Sýr Čedar |
500 g | Těstoviny Conchiglie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 32,8mg |
Draslík | 177,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 734,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Pažitka, Pomerančová šťáva, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Olej olivový, Omáčka na těstoviny, Oregano čerstvé, Petržel - nať, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Conchiglie s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě, scedíme a vrátíme do hrnce. |
2 | Na oleji osmažíme dozlatova drcený česnek a nakrájenou cibuli. |
3 | Přidáme hotovou omáčku na těstoviny, pomerančovou šťávu a fazole. Směs přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a asi 5 minut zvolna prohřejeme. |
4 | Na těstoviny nalijeme omáčku s fazolemi, přidáme nastrouhaný čedar a bylinky a mícháme, až se sýr roztaví. Zdobíme nastrouhaným čedarem. |