Slávky na špagetách s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky na špagetách s rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34403 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
400 g | Mušle slávky |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
850 g | Passata (drcená rajčata) |
500 g | Špagety |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 389,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mušle slávky, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky na špagetách s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Slávky očistíme. Otevřené nepoužijeme. |
2 | Uvaříme těstoviny, scedíme, vrátíme do hrnce a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje. |
3 | Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na 2 lžících oleje. Přidáme drcená rajčata a víno, osolíme a omáčku mírně povaříme. |
4 | Slávky vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou a několik minut vaříme, až se lastury otevřou. Hrncem občas potřeseme. Slávky, které se během 5 minut neotevřou, nepoužijeme. |
5 | Mušle dáme do rajčatové omáčky a zamícháme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme omáčkou se slávkami. Jednotlivé porce můžeme ozdobit snítkami tymiánu. |