Recept

Tagliatelle s modrým sýrem a ořechy

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34404

Ingredience

160 g Hrášek
75 g Máslo čerstvé
75 g Ořechy vlašské
5 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Gorgonzola
5 g Sůl
500 g Tagliatelle

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 904 kcal
Kilojoule 3 782kJ
28% Sacharidy 101 g
44% Tuky 33 g
53% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 31 g

Tagliatelle s modrým sýrem a ořechy postup přípravy receptu:

1

Rozpůlené vlašské ořechy rozložíme v jedné vrstvě na plech a vložíme do trouby na 180 °C. Zhruba po 5 minutách by měly být mírně opražené. Necháme je vychladnout.

2

Uvaříme těstoviny, scedíme a vrátíme do hrnce.

3

V rendlíku rozehřejeme na mírném ohni máslo. Přidáme gorgonzolu, smetanu a hrášek a mícháme asi 5 minut do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme ji na těstoviny, přidáme vlašské ořechy a promícháme. Jednotlivé porce posypeme čerstvě mletým pepřem a servírujeme.

Poznámka

Místo čerstvého hrášku můžeme použít zmrazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept