Recept

Tagliatelle s pestem a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34406

Ingredience

10 g Bazalka
125 ml Olej olivový extra panenský
40 g Oříšky piniové
5 g Pepř černý mletý
55 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
500 g Tagliatelle
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 852 kcal
Kilojoule 3 567kJ
26% Sacharidy 93 g
59% Tuky 44 g
35% Sodík 707 mg
41% Bílkoviny 23 g

Tagliatelle s pestem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme, scedíme a vrátíme do hrnce.

2

Najemno rozmixujeme piniové oříšky, bazalku, česnek a parmazán. Za chodu mixéru přiléváme do směsi tenkým praménkem olivový olej a mixujeme, až vznikne hladká pasta — omáčka pesto. Osolíme ji a opepříme a zamícháme do horkých těstovin. Jednotlivé porce posypeme hoblinkami parmazánu.

Poznámka

Můžeme použít i hotovou omáčku pesto, která se dá koupit v některých supermarketech.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept