Recept

Vepřové řízky zapečené v arašídech a sýru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34407

Ingredience

100 g Arašídy loupané pražené solené
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sherry brandy
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Ementál (Primátor)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
500 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 443kJ
2% Sacharidy 6 g
58% Tuky 43 g
13% Sodík 267 mg
71% Bílkoviny 40 g

Vepřové řízky zapečené v arašídech a sýru postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a mírně naklepeme. Řízky opékáme na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Vyjmeme, osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy.

2

Rozmícháme 70g nastrouhaného sýru se žloutkem, smetanou a brandy. Přidáme rozdrcené nebo nasekané arašídy, promícháme a vzniklou pastou potřeme řízky. Posypeme je zbylým, na kostičky nakrájeným sýrem.

3

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

4

Vhodnou přílohou jsou brambory pečené v alobalu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept