Vepřové řízky zapečené v arašídech a sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky zapečené v arašídech a sýru
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34407 |
Ingredience
100 g | Arašídy loupané pražené solené |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 205,3mg |
Draslík | 436,1mg |
Vláknina | 123,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy loupané pražené solené, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky zapečené v arašídech a sýru postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a mírně naklepeme. Řízky opékáme na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Vyjmeme, osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. |
2 | Rozmícháme 70g nastrouhaného sýru se žloutkem, smetanou a brandy. Přidáme rozdrcené nebo nasekané arašídy, promícháme a vzniklou pastou potřeme řízky. Posypeme je zbylým, na kostičky nakrájeným sýrem. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme. |
4 | Vhodnou přílohou jsou brambory pečené v alobalu. |