Recept

Mušle dušené s brambory v pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34415

Ingredience

500 g Brambory
2,5 kg Mušle slávky
80 g Máslo čerstvé
1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 polévková lžíce Sůl
5 l Voda pitná
300 ml Zakysaná smetana
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,045 kcal
Kilojoule 4 373kJ
18% Sacharidy 64 g
61% Tuky 46 g
108% Sodík 2 g
146% Bílkoviny 82 g

Mušle dušené s brambory v pivu postup přípravy receptu:

1

Mušle pod tekoucí vodou očistíme kartáčkem, odstraníme ty, které se nezavřely, poté namočíme do slané vody, když se voda zakalí, vyměníme ji. Před dušením mušle ještě opláchneme pod tekoucí vodou. Šalotky nakrájíme nadrobno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Šalotku zpěníme na másle, vlijeme pivo a přivedeme k varu. Poté přidáme mušle a dusíme pod poklicí. Po půl hodině přidáme brambory a dusíme, až jsou měkké. Na závěr vlijeme smetanu, zavaříme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept