Mušle dušené s brambory v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle dušené s brambory v pivu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34415 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
80 g | Máslo čerstvé |
2,5 kg | Mušle slávky |
1 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 ks | Šalotka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
5 l | Voda pitná |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 238,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,7mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 101,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Mušle slávky, Šalotka, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle dušené s brambory v pivu postup přípravy receptu:
1 | Mušle pod tekoucí vodou očistíme kartáčkem, odstraníme ty, které se nezavřely, poté namočíme do slané vody, když se voda zakalí, vyměníme ji. Před dušením mušle ještě opláchneme pod tekoucí vodou. Šalotky nakrájíme nadrobno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Šalotku zpěníme na másle, vlijeme pivo a přivedeme k varu. Poté přidáme mušle a dusíme pod poklicí. Po půl hodině přidáme brambory a dusíme, až jsou měkké. Na závěr vlijeme smetanu, zavaříme a podáváme. |