Farfalle s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s ančovičkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 34416 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
350 g | Fazolové lusky zelené |
80 ml | Olej olivový |
250 g | Rajčata Cherry |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Farfalle |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 441,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Fazolové lusky zelené, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Rajčata Cherry, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. |
2 | Do vroucí vody dáme fazolky, necháme 5 minut stát, scedíme a propláchneme studenou vodou. |
3 | Ančovičky a fazolky smažíme na olivovém oleji 2–3 minuty. Přidáme drcený česnek a smažíme jej asi minutu. Potom zamícháme třešňová rajčata. |
4 | Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a prohřejeme. Porce posypeme nastrouhaným parmezánem. |