Rybí filé v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé v pivním těstíčku
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34417 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Filé rybí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
120 ml | Olej rostlinný |
Na těstíčko | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 118,3mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 25,3mg |
Vláknina | 11,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Těstíčko připravíme rozšleháním mouky s práškem do pečiva, s octem, pivem a solí. |
2 | Rybí filé obalíme v mouce, poté namáčíme v těstíčku a usmažíme v rozpáleném oleji. |