Houbová velikonoční polévka – letnice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová velikonoční polévka – letnice
Houbová velikonoční polévka – letnice
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34425 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
10 g | Bujón zlatý zeleninový |
80 g | Celer bulvový |
120 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Krupice dětská |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
80 g | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 775,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Kmín drcený, Pažitka, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zlatý zeleninový, Houby čerstvé, Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová velikonoční polévka – letnice postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Jarní čerstvé houby (kačenky, smrže, penízovky, čirůvky aj.) očistíme, omyjeme a pokrájíme. Spolu s brambory, solí a kmínem je dáme do vody a uvaříme doměkka. |
2 | Mezitím si očistíme mrkev, celer a petržel, vše pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpustíme máslo a zeleninu podusíme. Posypeme ji dětskou krupicí, promícháme, krátce osmažíme a zamícháme do vody k bramborům a vaříme doměkka. Přidáme do polévky rozmíchané vejce, kostku zeleninového bujonu a vaříme přibližně 10–12 minut. |
3 | Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku, kterou zamícháme do polévky těsně před podáváním. |