Recept

Houbová velikonoční polévka – letnice

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34425

Ingredience

400 g Brambory
10 g Bujón zlatý zeleninový
80 g Celer bulvový
120 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Krupice dětská
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
80 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 878kJ
6% Sacharidy 21 g
130% Tuky 97 g
14% Sodík 273 mg
14% Bílkoviny 8 g

Houbová velikonoční polévka – letnice postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Jarní čerstvé houby (kačenky, smrže, penízovky, čirůvky aj.) očistíme, omyjeme a pokrájíme. Spolu s brambory, solí a kmínem je dáme do vody a uvaříme doměkka.

2

Mezitím si očistíme mrkev, celer a petržel, vše pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpustíme máslo a zeleninu podusíme. Posypeme ji dětskou krupicí, promícháme, krátce osmažíme a zamícháme do vody k bramborům a vaříme doměkka. Přidáme do polévky rozmíchané vejce, kostku zeleninového bujonu a vaříme přibližně 10–12 minut.

3

Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku, kterou zamícháme do polévky těsně před podáváním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept