Tagliatelle Carbonara se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle Carbonara se žampiony
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34426 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
10 g | Bazalka |
10 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
65 g | Sýr Parmezán |
500 g | Tagliatelle |
4 ks | Vejce slepičí |
180 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 350,6mg |
Draslík | 345,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle Carbonara se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. |
2 | Zatímco se vaří těstoviny, odřízneme ze slaniny kůži a slaninu nakrájíme na malé kousky. Smažíme je a na papírových ubrouscích zbavíme přebytečného tuku. Na pánev s tukem vypečeným ze slaniny dáme nakrájené žampiony a smažíme je 2-3 minuty doměkka. |
3 | Na plátky nakrájené žampiony, slaninu, oregano a vejce smíchaná se smetanou přidáme do hrnce k těstovinám. Opatrně zahříváme a mícháme, až směs začne mírně houstnout. Odstavíme ji a vmícháme do ní sýr. Podle potřeby osolíme a dochutíme drceným pepřem. Zdobíme snítkami bazalky a podáváme. |