Kari se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3443 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kari koření |
2 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
10 dkg | Sýr Eidam cihla 40% |
3 dl | Voda pitná |
300 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 20,2mg |
Draslík | 108,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Olej stolní, Sůl, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kari se žampiony postup přípravy receptu:
1 | V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme scezené žampiony, chvíli smažíme a poté zaprášíme moukou. |
2 | Žampionovou jíšku zalijeme mlékem a vodou, důkladně promícháme. |
3 | Do povařené jíšky přidáme sýr, který necháme rozpustit. |
4 | Do směsi nasypeme kari a nasekanou petrželku, osolíme. |