Filety z tresky s celerem dušeným v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z tresky s celerem dušeným v pivu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34435 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Celer - nať |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
Na dušený celer | |
---|---|
400 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Treska aljašská, Celer bulvový, Cibule, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z tresky s celerem dušeným v pivu postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer nakrájíme na nudličky, celerovou nať jemně posekáme, cibuli nakrájíme nadrobno. Tresku osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. |
2 | Zpěníme na oleji s máslem cibuli, přidáme nudličky celeru, zarestujeme, vlijeme pivo a pod poklicí dusíme, až je celer měkký. |
3 | V pánvi na oleji osmažíme tresku s celerovou natí. Podáváme s dušeným celerem. |