Těstovinový koláč s kokosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový koláč s kokosem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 34436 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
20 g | Citronová kůra |
250 g | Cukr moučkový |
160 g | Džem meruňkový |
30 g | Kandovaná citronová kůra |
50 g | Kokosová moučka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle |
185 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hladká |
70 g | Těstoviny Risone semolinové |
3 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 136,9mg |
Draslík | 168,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Kandovaná citronová kůra, Kokosová moučka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Těstoviny Risone semolinové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový koláč s kokosem postup přípravy receptu:
1 | Formu na koláč nebo dortovou formu o průměru zhruba 20 cm vytřeme rozehřátým máslem. Dno a boky formy vyložíme papírem na pečení. |
2 | Ve vodě vaříme těstoviny podle návodu na obalu 3–4 minuty al dente a pak důkladně scedíme. |
3 | Smícháme mouku, kypřicí prášek, kokos, mandle a citronovou kůru. |
4 | Džem, máslo (100 g) a cukr zahříváme na malém ohni v hrnci, až vznikne hladká kaše. Vmícháme do ní těstoviny a potom suché suroviny. Na závěr přidáme vejce a těsto vymícháme dohladka. Nalijeme je do formy a pečeme 50–55 minut při 150 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda je koláč dostatečně propečený. Před vyklopením z formy jej necháme 10–15 minut odpočinout. Koláč podáváme teplý nebo studený, ozdobený kandovanou citronovou kůrou. |