Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 34437

Ingredience

30 g Hrozinky
3 g Muškátový oříšek
80 ml Sirup javorový
3 g Skořice mletá
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
1 kávová lžička Tresť vanilková
50 g Těstoviny Risone semolinové
2 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 921kJ
8% Sacharidy 27 g
49% Tuky 36 g
21% Sodík 427 mg
12% Bílkoviny 7 g

Sladké risone postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente a pak je pečlivě scedíme.

2

Rozšleháme vejce, javorový sirup a smetanu.

3

Přimícháme risone, sultánky, vanilkovou tresť, muškátový oříšek a skořici. Hmotu pak nalijeme do hluboké kulaté nebo oválné zapékací mísy. Mísu postavíme do velkého pekáče s vodou sahající zhruba do poloviny výšky jejích stěn, vložíme do trouby a zapékáme 50–55 minut. Potom vyzkoušíme nožem, zda je pudink hotový: do středu zapíchneme nůž a zůstane-li čistý, můžeme pudink vyndat z trouby.

Poznámka

Místo sultánek můžeme pro změnu použít nadrobno nakrájené sušené meruňky, javorový sirup můžeme nahradit medem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept