Sladké risone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké risone
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 34437 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
30 g | Hrozinky |
3 g | Muškátový oříšek |
80 ml | Sirup javorový |
3 g | Skořice mletá |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
50 g | Těstoviny Risone semolinové |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 208,1mg |
Draslík | 113,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Muškátový oříšek, Sirup javorový, Skořice mletá, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Risone semolinové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké risone postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente a pak je pečlivě scedíme. |
2 | Rozšleháme vejce, javorový sirup a smetanu. |
3 | Přimícháme risone, sultánky, vanilkovou tresť, muškátový oříšek a skořici. Hmotu pak nalijeme do hluboké kulaté nebo oválné zapékací mísy. Mísu postavíme do velkého pekáče s vodou sahající zhruba do poloviny výšky jejích stěn, vložíme do trouby a zapékáme 50–55 minut. Potom vyzkoušíme nožem, zda je pudink hotový: do středu zapíchneme nůž a zůstane-li čistý, můžeme pudink vyndat z trouby. |
Poznámka
Místo sultánek můžeme pro změnu použít nadrobno nakrájené sušené meruňky, javorový sirup můžeme nahradit medem.