Semifreddo - základní recept - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Semifreddo - základní recept
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3444 |
Kategorie: | Semifredo |
Ingredience
220 g | Cukr krupice |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 506,6mg |
Draslík | 75,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Semifreddo - základní recept postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni šleháme vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Když směs zhoustne a zesvětlá, odstavíme a za občasného prošlehání necháme zchladnout. |
2 | Ušlehanou tuhou šlehačku opatrně vmícháme do směsi. |
3 | Nalijeme do nádoby a necháme přes noc zmrazit. |
Poznámka
Vodní lázeň: menší nádobu se směsí ponoříme do větší nádoby s vodou a zahříváme, voda se nesmí vařit.