Pečená směs ryb s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená směs ryb s pivem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34440 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Candát obecný |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Filé rybí |
250 g | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Pstruh |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na těstíčko | |
---|---|
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 144,8mg |
Draslík | 460,7mg |
Vláknina | 269,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Pstruh, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Filé rybí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená směs ryb s pivem postup přípravy receptu:
1 | Ryby očistíme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vejce rozšleháme v pivu s moukou do hladkého středně řídkého těstíčka. |
2 | Ryby vložíme do pekáče, přelijeme těstíčkem a pečeme v předehřáté troubě, až jsou ryby měkké. |