Polévka z tresky se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z tresky se smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34444 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
500 g | Filé z aljašské tresky |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
4 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
0,5 l | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 66,7mg |
Draslík | 169,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z tresky se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list a maso z tresky dáme vařit do osolené vody doměkka. Uvařené scedíme, zeleninu vyhodíme a maso z tresky v misce rozmixujeme. Do horkého vývaru vlijeme smetanu, ve které jsme dohladka rozmíchali mouku, povaříme asi 2 minuty, osolíme, opepříme, vrátíme rybí maso. |
Poznámka
Servírujeme s širokými nudlemi, uvařenými podle návodu na obalu.