Recept

Zeleninová polévka s jíškou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 34448

Ingredience

300 g Brambory
60 g Fazole
200 g Hrachové lusky
150 g Kapusta růžičková
30 g Kopr čerstvý
200 g Květák
30 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
9 g Sůl
2 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 504kJ
13% Sacharidy 48 g
18% Tuky 13 g
108% Sodík 2 g
26% Bílkoviny 14 g

Zeleninová polévka s jíškou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce se zeleninovým vývarem dáme na 5 minut vařit bílé fazole. Přidáme květák, růžičkovou kapustu, hrachové lusky a brambory na kostičky. Povaříme 10 minut a polévku scedíme. Zatímco zelenina bude chladnout, do vývaru vmícháme světlou jíšku, kterou usmažíme z másla a mouky.

2

Osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni povařit, dokud polévka nezhoustne. Zeleninu pokrájíme na menší kusy a vrátíme do polévky. Do polévkové mísy vložíme nasekanou petrželku a kopr, zalijeme horkou polévkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept