Rigatoni s rajčaty na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s rajčaty na smetaně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34450 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
40 g | Anglická slanina |
20 g | Bazalka |
60 g | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
10 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Rigatoni |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 59,5mg |
Draslík | 140,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Cibulka jarní, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s rajčaty na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme: slupku nakrojíme do tvaru kříže, rajčata ponoříme asi na 2 minuty do vroucí vody a potom ihned do studené. Slupka se pak od naříznutí snadno sloupne. |
2 | Rajčata rozpůlíme a lžičkou z nich vybereme semínka. Dužninu najemno nakrájíme. |
3 | V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. |
4 | V průběhu vaření těstovin smažíme slaninu a cibulky na oleji za občasného zamíchání při střední teplotě asi 5 minut. Přidáme bazalku, smetanu, sůl a pepř a omáčku 5 minut zvolna vaříme. Vložíme do ní rajčata a krátce je prohřejeme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme je omáčkou. |