Pečené kuře na zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře na zelí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34454 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
3 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 ks | Kuře |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 339,2mg |
Draslík | 991,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kmín drcený, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře na zelí postup přípravy receptu:
1 | Kuře naporcujeme, osolíme, posypeme pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme na kolečka, zelí scedíme, překrájíme a promícháme se slaninou nakrájenou na nudličky. Pekáč vymažeme sádlem. |
2 | Dno pekáče vyložíme plátky cibule, rozvrstvíme zelí, na ně položíme porce kuřete, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké a kůže křupavá. |