Recept

Ovarová polévka s kroupami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34456

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
100 g Játra vepřová
0,5 šálek Kroupy ječné
0,5 polévková lžíce Majoránka
8 g Nové koření celé
10 g Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
0,5 ks Vepřová hlava
1 ks Vepřová slezina
80 g Vepřové srdce
1 ks Vepřový jazyk
2,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 227kJ
6% Sacharidy 22 g
38% Tuky 28 g
22% Sodík 444 mg
80% Bílkoviny 45 g

Ovarová polévka s kroupami postup přípravy receptu:

1

Polovinu vepřové hlavy dobře očistíme, omyjeme a dáme do většího hrnce se studenou vodou. Přidáme omyté vepřové vnitřnosti: srdce, jazyk a kousek sleziny. Přidáme celou oloupanou cibuli, bobkové listy, celý pepř, nové koření a vaříme přibližně 60 minut. Přibližně po 45 minutách vaření přidáme do polévky omytá játra.

2

Dobře promyjeme kroupy, petrželku opláchneme pod tekoucí vodou a drobně ji pokrájíme.

3

Vývar z masa scedíme a použijeme k uvaření polévky. Maso a vnitřnosti pokrájíme na kousky.

4

Do čistého vývaru (1,2 l) dáme vařit kroupy s majoránkou. Vaříme je přibližně 25–30 minut.

5

Mezitím si oloupeme cibuli s česnekem, drobně pokrájíme a na lžíci sádla ji zpěníme dozlatova a přidáme ke kroupám. Před dovařením krup vrátíme do polévky pokrájené maso, polévku osolíme, ochutíme pepřem, přimícháme petrželku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept