Terina s králičím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina s králičím masem
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 34458 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2,5 polévková lžíce | Brandy Armagnac |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Husí sádlo |
200 g | Játra kuřecí |
200 g | Králičí maso |
3 polévková lžíce | Mandle loupané |
3 polévková lžíce | Ořechy lískové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Pistácie |
3 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
1 špetka | Skořice mletá |
100 ml | Smetana ke šlehání 30% |
1 špetka | Sůl |
300 g | Vepřová krkovička |
3 polévková lžíce | Víno portské |
1,5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 182,3mg |
Draslík | 329,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Husí sádlo, Játra kuřecí, Králičí maso, Ořechy lískové, Pistácie, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle loupané, Pepř černý mletý, Rozinky tmavé, Smetana ke šlehání 30%, Vepřová krkovička, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy Armagnac nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Terina s králičím masem postup přípravy receptu:
1 | Rozinky sultánky zalijeme v hrnku armagnacem (případně brandy) a dolijeme horkou vodou, aby byly potopené. Necháme je alespoň 15 minut nasáknout. |
2 | Nadrobno pokrájenou cibuli necháme v pánvi na sádle asi 5 minut zesklovatět, přidáme vykoštěné králičí maso a za stálého míchání ho opékáme 5 až 10 minut ze všech stran dozlatova. |
3 | Následně obsah pánve promícháme s nahrubo pomletým vepřovým masem, játry, kořením, solí, smetanou a portským vínem. Rozinky sultánky scedíme a přimícháme je ke směsi, stejně jako všechny ořechy. |
4 | Vše navrstvíme do teriny, ozdobíme mandlemi a pistáciemi a přiklopíme poklicí nebo přikryjeme alobalem. Terinu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na pekáči s vařící vodou, která dosahuje zhruba k polovině výšky nádoby. Pečeme dvě hodiny. |
Poznámka
Terinu podáváme studenou, v chladu vydrží až 4 dny a můžeme ji rovněž zamrazit.