Jednoduchý recept

Křupavá a aromatická kachna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 195 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34459

Ingredience

3 ks Badyán
3 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Hřebíček
2 ks Kachna mražená
200 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř červený celý
2 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,054 kcal
Kilojoule 4 408kJ
2% Sacharidy 6 g
134% Tuky 101 g
3% Sodík 50 mg
57% Bílkoviny 32 g

Křupavá a aromatická kachna postup přípravy receptu:

1

Obě kachny potřeme solí a položíme na ně badyán, hřebíčky, skořici a kuličky pepře. Posypeme nakrájenou jarní cibulkou a zázvorem, přelijeme vínem a necháme 4 hodiny odležet.

2

Obě čtvrtky položíme na talíř, který se vejde do bambusového pařáku. Nalijeme do woku horkou vodu, na ni dáme pařák, přikryjeme pokličkou a vaříme kachnu 3 hodiny v páře do měkka. Občas doplníme dle potřeby horkou vodu. Vyjmeme kachnu a necháme 5 hodin vychladnout, aby byla křupavá.

3

Z woku vylijeme vodu a vytřeme do sucha. Nalijeme olej a obě čtvrtky na něm smažíme, až budou křupavé. Poté vyjmeme a necháme okapat. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept