Křupavá a aromatická kachna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavá a aromatická kachna
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 195 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34459 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Badyán |
3 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 ks | Kachna mražená |
200 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř červený celý |
2 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 51,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 335,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hřebíček, Olej rostlinný, Pepř červený celý, Skořice celá, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Kachna mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavá a aromatická kachna postup přípravy receptu:
1 | Obě kachny potřeme solí a položíme na ně badyán, hřebíčky, skořici a kuličky pepře. Posypeme nakrájenou jarní cibulkou a zázvorem, přelijeme vínem a necháme 4 hodiny odležet. |
2 | Obě čtvrtky položíme na talíř, který se vejde do bambusového pařáku. Nalijeme do woku horkou vodu, na ni dáme pařák, přikryjeme pokličkou a vaříme kachnu 3 hodiny v páře do měkka. Občas doplníme dle potřeby horkou vodu. Vyjmeme kachnu a necháme 5 hodin vychladnout, aby byla křupavá. |
3 | Z woku vylijeme vodu a vytřeme do sucha. Nalijeme olej a obě čtvrtky na něm smažíme, až budou křupavé. Poté vyjmeme a necháme okapat. Podáváme teplé. |