Recept

Jáhlová polévka s játrovými knedlíčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34460

Ingredience

20 g Bujón zlatý hovězí
1 ks Cibule
1 hrst Jáhly - loupané proso
150 g Játra vepřová
50 g Mouka pohanková
2 špetka Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 617kJ
4% Sacharidy 15 g
6% Tuky 4 g
56% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Jáhlová polévka s játrovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Jáhly dáme do síta a přelijeme je vařící vodou. Dáme do hrnce a zalijeme 0,8 l vody. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu, přidáme 2 kostky hovězího bujonu a pomalu vaříme přibližně 20–25 minut.

2

Omyjeme pažitku s petrželkou a drobně bylinky pokrájíme.

3

Pak si připravíme játrové knedlíčky: očištěná vepřová játra omyjeme, česnek a cibuli očistíme a vše pomeleme na masovém strojku. Játra v misce smícháme s pohankovou moukou, vajíčkem, paprikou, mletým pepřem a 0,5 dl vody. Směs dobře vymícháme a když jsou jáhly téměř uvařené, lžičkou vykrajujeme játrovou směs a knedlíčky zaváříme do polévky. Vaříme ještě minimálně 10 minut.

4

Hotovou polévku dochutíme solí, přimícháme bylinky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept