Jáhlová polévka s játrovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlová polévka s játrovými knedlíčky
Jáhlová polévka s játrovými knedlíčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34460 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
20 g | Bujón zlatý hovězí |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 hrst | Jáhly - loupané proso |
150 g | Játra vepřová |
50 g | Mouka pohanková |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 174,2mg |
Draslík | 183,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jáhly - loupané proso, Játra vepřová, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zlatý hovězí, Mouka pohanková, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlová polévka s játrovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Jáhly dáme do síta a přelijeme je vařící vodou. Dáme do hrnce a zalijeme 0,8 l vody. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu, přidáme 2 kostky hovězího bujonu a pomalu vaříme přibližně 20–25 minut. |
2 | Omyjeme pažitku s petrželkou a drobně bylinky pokrájíme. |
3 | Pak si připravíme játrové knedlíčky: očištěná vepřová játra omyjeme, česnek a cibuli očistíme a vše pomeleme na masovém strojku. Játra v misce smícháme s pohankovou moukou, vajíčkem, paprikou, mletým pepřem a 0,5 dl vody. Směs dobře vymícháme a když jsou jáhly téměř uvařené, lžičkou vykrajujeme játrovou směs a knedlíčky zaváříme do polévky. Vaříme ještě minimálně 10 minut. |
4 | Hotovou polévku dochutíme solí, přimícháme bylinky a podáváme. |