Jednoduchý recept

Kachna pekingská

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 34462
Kategorie: Maso

Ingredience

125 g Cukr moučkový
1,8 kg Kachna mražená
4 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej sezamový
1,3 dl Omáčka Hoisin
2 kávová lžička Omáčka sójová
4 ks Palačinky
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,292 kcal
Kilojoule 5 407kJ
12% Sacharidy 42 g
145% Tuky 109 g
18% Sodík 351 mg
69% Bílkoviny 39 g

Kachna pekingská postup přípravy receptu:

1

1,2 l vařící vody přelijeme kachnu. Osušíme ji a necháme několik hodin odležet.

2

Smícháme v misce med, sójovou omáčku, 6 dl vařící vody a promícháme. Směsí potřeme kachnu zvenku i zevnitř. Zbytek směsi si ponecháme. Kachnu necháme hodinu stranou, poté ji znovu potřeme a necháme zaschnout. Opakujeme tak dlouho, dokud máme směs.

3

Rozehřejeme v pánvi sezamový olej, přidáme omáčku hoisin, 2 dl vroucí vody a moučkový cukr. Necháme povařit cca 3 minuty. Tuto omáčku podáváme v palačinkách s kousky kachního masa.

4

V předehřáté troubě pečeme kachnu 30 minut. Poté ji obrátíme a pečeme 20 minut. Ještě jednou obrátíme a pečeme 20 minut, nebo dokud není křupavá.

5

Vyndáme ji a necháme 10 minut chladnout.

6

Dle návodu si ohřejeme palačinky, odřízneme z kachny kůži, pokrájíme maso na proužky a podáváme s palačinkami a omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept