Recept

Paštika z kuřecích jater

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 34463
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Játra kuřecí
250 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Provensálské koření
12 ks Šalvěj čerstvá
100 ml Smetana ke šlehání 30%
3 špetka Sůl
150 ml Víno bílé
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 316kJ
2% Sacharidy 7 g
79% Tuky 59 g
21% Sodík 423 mg
41% Bílkoviny 23 g

Paštika z kuřecích jater postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra pečlivě očistíme a nakrájíme je na kostky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v pánvi na dvou lžících másla, přidáme játra a mícháme je tak dlouho, až zesvětlají a zatáhnou se. Potom je zalijeme vývarem a vínem, osolíme, opepříme, posypeme provensálskými bylinkami, přiklopíme a vaříme 10–15 minut, až změknou. Játra musí být alespoň do poloviny ponořená v tekutině. Potom vše přelijme do hlubší mísy s plochým dnem.

2

Přidáme 180 g pokrájeného másla a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přiléváme smetanu, dokud nebude mít směs konzistenci hustší omáčky. Podle chuti přidáme eventuálně pepř a sůl, aby paštika byla lehce přesolená, neboť se po zchladnutí slanost vstřebá. Paštiku rozdělíme do misek, skleniček, nebo jiných vhodných nádobek. Rozehřejeme 50 g másla, smícháme ho se šalvějí a zalijeme jím povrch paštik. Vychladlé paštiky zakryjeme potravinovou fólií nebo víčkem.

Poznámka

V chladničce vydrží asi 5 dní, můžeme je ovšem i zmrazit. Kuřecí játra můžeme nahradit játry kachními.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept