Pečená kachna na jablíčkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna na jablíčkách
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34464 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1400 g | Kachna mražená |
2 polévková lžíce | Med včelí |
400 g | Meruňky kompot |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Jablka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 179,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citrony, Cukr třtinový, Med včelí, Sůl, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Meruňky kompot, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna na jablíčkách postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme kachnu a zbavíme přebytečného tuku. Rozehřejeme troubu, dáme kachnu na zapékací rošt a propícháme na více místech. Potřeme kachnu sójovou omáčkou, posypeme pepřem a cukrem. Pečeme ji hodinu za občasného potírání sójovou omáčkou. |
2 | Jablka zbavíme jadřinců a rozkrojíme na 6 dílů. Vložíme je do menšího pekáče a smícháme s medem a citronovou šťávou. Přidáme pepř, sůl a bobkové listy. Pečeme s kachnou 25 minut za občasného potírání. Vyndáme bobkové listy. |
3 | Meruňky s meruňkovou šťávou a sherry dáme do mixéru a vytvoříme hladkou kaši. |
4 | Před podáváním ohřejeme meruňkovou kaši v pánvičce. Z kachny odstraníme kůži a maso otřeme, abychom ho zbavili přebytečného tuku. |
5 | Kachnu podáváme s kousky jablek a meruňkovou omáčkou. |