Jednoduchý recept

Kachna po tasmánsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 34469

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
4 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Kachní prsa
2 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Pepř růžový celý
2 ks Pórek
60 g Třešně sušené
1,3 dl Voda pitná
2 polévková lžíce Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 347kJ
9% Sacharidy 34 g
11% Tuky 9 g
5% Sodík 104 mg
47% Bílkoviny 27 g

Kachna po tasmánsku postup přípravy receptu:

1

Do kachních prsíček uděláme tři zářezy jedním směrem a tři zářezy v opačném směru, vytvoříme kříže.

2

Do pánve dáme sušené třešně, citronovou šťávu a vodu. Uvedeme do varu, sundáme z ohně a necháme vychladnout.

3

Pekáč z hliníkové fólie obrátíme a uděláme do něj několik děr, položíme ho do rozpáleného grilu a dáme do něj porce kachny. Zakryjeme fólií a pečeme 20 minut.

4

Rozčtvrcené pórky potřeme olivovým olejem a pečeme na grilu 7 minut za neustálého obracení. Vyndáme porce kachny a pečeme na otevřeném grilu kůží dolů cca 5 minut.

5

Pánev s třešněmi dáme na oheň, přimícháme balzamikový olej, portské víno a růžové kuličky pepře. Přivedeme omáčku k varu a vaříme, dokud nezhoustne. Porce kachny dopečeme na venkovním grilu.

6

Kachní prsíčka podáváme horká, přelitá třešňovou omáčkou a jako přílohu podáváme pórky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept