Kachna po tasmánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna po tasmánsku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 34469 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Kachní prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř růžový celý |
2 ks | Pórek |
60 g | Třešně sušené |
2 polévková lžíce | Víno portské |
1,3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 92,4mg |
Draslík | 585,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citronová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej olivový, Pepř růžový celý, Pórek, Třešně sušené, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna po tasmánsku postup přípravy receptu:
1 | Do kachních prsíček uděláme tři zářezy jedním směrem a tři zářezy v opačném směru, vytvoříme kříže. |
2 | Do pánve dáme sušené třešně, citronovou šťávu a vodu. Uvedeme do varu, sundáme z ohně a necháme vychladnout. |
3 | Pekáč z hliníkové fólie obrátíme a uděláme do něj několik děr, položíme ho do rozpáleného grilu a dáme do něj porce kachny. Zakryjeme fólií a pečeme 20 minut. |
4 | Rozčtvrcené pórky potřeme olivovým olejem a pečeme na grilu 7 minut za neustálého obracení. Vyndáme porce kachny a pečeme na otevřeném grilu kůží dolů cca 5 minut. |
5 | Pánev s třešněmi dáme na oheň, přimícháme balzamikový olej, portské víno a růžové kuličky pepře. Přivedeme omáčku k varu a vaříme, dokud nezhoustne. Porce kachny dopečeme na venkovním grilu. |
6 | Kachní prsíčka podáváme horká, přelitá třešňovou omáčkou a jako přílohu podáváme pórky. |