Tvarůžková polévka – sýrnica - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarůžková polévka – sýrnica
Tvarůžková polévka – sýrnica
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 34473 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 l | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh tvrdý na strouhání |
30 g | Tvarůžky olomoucké malé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 598,6mg |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 26,1mg |
Vláknina | 400,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 775,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Tvaroh tvrdý na strouhání, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarůžková polévka – sýrnica postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce si dáme vodu s mlékem a přivedeme k varu. |
2 | Olomoucké tvarůžky pokrájíme na kostičky a dáme je vařit do polévky. Ještě do ní po 5 minutách vaření přidáme kmín a když se polévka pomalu vaří, přimícháme rozdrobený tvaroh na strouhání, pepř a sůl podle chuti. Polévku odstavíme, přimícháme do ní omytou pokrájenou pažitku, zakryjeme pokličkou a necháme odstát asi 5 minut. Pak polévku podáváme. |